תל אביב - יפו

דאנטה 2, תל אביב

24 שעות ביממה

7 ימים בשבוע

DanteDental

מחלת חניכיים, איך אפשר למנוע?

ד"ר גפאלי חאלד - מנהל מרפאת שיניים DanteDental

ד"ר גפאלי חאלד - מנהל מרפאת שיניים DanteDental

בוגר אוניבירסטת קלוז ברומניה, בעל תואר D.M.D
תת התמחות באוניברסיטת תל-אביב. תואר רופא שיניים מעודכן.

במאמר הקודם דיברנו על דלקת חניכיים, מהי דלקת חניכיים, מה הסימנים ומהן הסיבות הגורמות לדלקת. מחלת חניכיים באה לידי ביטוי בצורה של דלקת.
יש 7 סיבות שיכולות לגרום לכך:

  1. פלאק.
  2. אבנית.
  3. עישון.
  4. כתרים ושחזורים ישנים.
  5. ירידה במערכת החיסון.
  6. הריון.
  7. גנטיקה.

קיבלתם הסבר קצר על כל סיבה והמלצות איך לטפל בסיבות אלה. היום נרחיב על הסיבה הנפוצה ביותר של מחלת חניכיים והיא גנטיקה.
מי שלא קרא מוזמן להעיף מבט בקישור בסוף הדף.

זקוקים לעזרה?
התקשרו עכשיו: 0772-177771

השפעת הפקטור התורשתי על דלקת החניכיים:

זה נכון שהגוף שלנו מושפע המון מגנטיקה. הפקטור התורשתי מחליט עבורנו איך נראה, כמה גבוהים נהיה או נמוכים, חזקים מסיבים או חלשים יותר ועדינים. סוג העצמות וחוזקן, סוג השיניים והמבנה שלהן וגם החניכיים ועוד.

הכל נבנה לפי קוד גנטי שנקבע מראש ע"י ההורים. בשביל חלק מאיתנו זו ברכה, גנטיקה טובה תחסוך מכם הרבה בעיות ותחיו הרבה יותר שנים. הבעיות צצות עם אלה שהגנטיקה לא הטיבה אתם וקבלו מבנה גוף חלש יותר, שיניים שבריריות וחניכיים שלא מפסיקות לדמם. לאלה אני חייב להתייחס.

״זה שהגנטיקה אצלכם לא הכי טובה וקיבלתם שיניים וחניכיים בעייתיות
לא אומר שאתם צריכים להרים ידיים ולסבול!״ ד״ר גפאלי

להפך אתם צריכים להיות זהירים יותר וכן ניתן למנוע בעיות בשיניים וגם בחניכיים. אתם צריכים להבין דבר אחד חשוב: עששת או מחלת חניכיים הן תוצאה של שילוב של שני דברים: גורם מארח + חיידקים. הגורם המארח הוא הגוף וכן הגוף מושפע מגנטיקה אבל גם אם הגוף מושפע מגנטיקה ואתם שומרים על היגיינה טובה, הפה סטרילי ואין חיידקים אז אין בעיה, אתם לא תסבלו מעששת או מחלת חניכיים!!

בשביל לחדד זאת טוב יותר אתן לכם דוגמה: 

תחנת דלק. אזור בסיכון גבוה. למה? ניצוץ אחד של אש וכל התחנה תעלה באש והכל יתפוצץ! לכן שומרים לא להדליק אש בתחנת דלק. כל עוד מרחיקים את האש מהדלק לא יקרה כלום וברגע שזה קורה אפילו בנקודה קטנה, האש יכולה להתפשט על כל התחנה והכל יתפוצץ.

השילוב הוא קטלני. הבנתם את הרעיון? ככה זה גם עם דלקת חניכיים, גוף בסיכון בגלל פקטור גנטי או מחלה מסוימת אפילו בגלל הריון הוא כמו תחנת דלק והחיידקים הם הניצוץ. כל עוד אתם מרחיקים את החיידקים מהפה לא יקרה כלום. נכון שזה דורש לא מעט מאמצים אבל זה בהחלט אפשרי.

דרכים למנוע דלקת חניכיים:

  • חינוך למניעה:

    אתם חייבים להיות משוכנעים שזה כן אפשרי למנוע מחלת חניכיים. אל תזניחו, אל תתייאשו ותגידו זה מה שיש וזה מה שקיבלנו. אתם בהחלט יכולים להשפיע. אנחנו בהחלט נעזור לכם, הקפידו להגיע לבדיקה תקופתית ואנחנו נדריך אתכם.

    רוצים לקרוא יותר על בדיקה תקופתית?
    הכנסו >>> בדיקת שיניים תקופתית, האם היא קריטית?

  • צחצוח שיניים:

    צחצוח יומי לפחות פעמים ביום במשך 2 דקות בכל פעם. מטרת הצחצוח היא להסיר את הפלאק (רובד החיידקים המצטבר על השיניים). חשוב לצחצח בעדינות עם מברשת רכה בלבד. צחצוח אגריסיבי לא ינקה טוב יותר את השיניים ועלול לפגוע בחניכיים ולגרום לנסיגה! בנוסף לצחצוח מומלץ מאוד לעשות שטיפות עם מי פה או מי מלח.

    רוצים ללמוד איך לצחצח שיניים נכון?
    הכנסו  >>> צחצוח שיניים נכון, טיפים והנחיות

  • הסרת אבנית:

    מומלץ לעשות טיפול שיננית פעמיים בשנה לאלה בסיכון נמוך. ארבע פעמים בשנה לאלה בסיכון גבוה. תזכרו, אבנית היא אוסף חיידקים שהתקשה על השיניים וגורם לגירוי מתמשך לחניכיים. אסור להשאיר. חייבים לסלק. יש כאלה שטוענים שניקוי אבנית הורס את השיניים ואז האבנית מתחילה להתאסף יותר ויותר. זה לא נכון! הקדשנו לזה מאמר.

    האם ניקוי אבנית פוגע בשיניים?
    הכנסו >>>ניקוי שיניים מאבנית עוד היום!

  • הפסיקו לעשן!!

    עישון הוא אחד גורמי הסיכון הנפוצים ביותר. לא רק לשיניים ולחניכיים אלא לגוף כולו. עישון יכול לגרום לסרטן,
    אפילו במקרים מסוימים למוות. אנא המנעו.

    רוצים לדעת מה הנזקים שעישון יכול לגרום לשיניים?
    הכנסו >>> עישון: מה הנזק לשיניים?

  • כתרים ושחזורים ישנים

    יש להחליף גם אם כבר התרגלתם וזה לא נורא. מחלת החניכיים יכולה להתקדם לאט לאט ופתאם תתעוררו עם שיניים ניידות ותתחילו לאבד אותן!

    רוצים לקרוא מה האופציות להחלפת שחזורים?
    הכנסו >>> כתר בשן. מה זה ולמה?!

  • הריון:

    הרבה נשים מזניחות את הבריאות שלהן בזמן הריון במיוחד את השיניים. מצד אחד טוענים שהעובר לוקח מהן את הסידן מהשיניים והשיניים מתפוררות. מצד שני טוענים שאסור לטפל בשיניים בהריון כי זה מזיק להריון ולהתפתחות העובר. האם זה נכון?

    טיפולי שיניים בהריון.
    הכנסו >>>טיפולי שיניים בהריון, מותר או אסור?

  • מעקב:

    זה מצוין שאתם מצחצחים שיניים כל יום, משתדלים לאכול ולשתות בריא ולשמור על בריאות הפה. יחד עם זאת, יש דברים שאתם לא יכולים לראות או לזהות, יש דברים שאתם לא יכולים לטפל. לכן מומלץ להגיע לביקורת פעמיים בשנה. ככה תחסכו מעצמכם בעיות מיותרות וסיבוכים.

    רוצים לקרוא על מהלך התפתחות הנגעים בשיניים?
    הכנסו >>> חור בשן עששת! למה אתם מחכים?

  • מערכת חיסונית:

    ירידה במערכת החיסונית יכולה בהחלט לסכן את בריאות הפה שלכם. אתם חייבים לדאוג לזה. לטפל, לאזן ולחזק את הגוף. תאכלו בריא, תשתו הרבה מים. תעזרו לגוף להתמודד ולהילחם.

 

dentist yafo

רוצים לקרוא על דלקת חניכיים?

הכנסו >>> דלקת חניכיים, מהי ומה עושים?

האם המידע בדף זה עזר לכם? דרגו אותנו כאן למטה ⬇️⬇️⬇️
4.9/5 - (325 votes)

שיתוף:

אולי יעניין אותך:

ד"ר גפאלי חאלד

רפואת שיניים TikTok

במאמר קודם דיברנו על רפואת שיניים ״ עשה זאת בעצמך ״, דבר שאנשי מקצוע רבים בקהילת בריאות הפה מזהירים מפניו בשל ההשפעות המזיקות

קרא עוד »
דילוג לתוכן