תל אביב - יפו

דאנטה 2, תל אביב

24 שעות ביממה

7 ימים בשבוע

DanteDental

שן בינה: לטפל או לעקור?

ד"ר גפאלי חאלד - מנהל מרפאת שיניים DanteDental

ד"ר גפאלי חאלד - מנהל מרפאת שיניים DanteDental

בוגר אוניבירסטת קלוז ברומניה, בעל תואר D.M.D
תת התמחות באוניברסיטת תל-אביב. תואר רופא שיניים מעודכן.

בטח עברתם כבר התלבטות כזאת, האם לטפל בשן בינה או לעקור, הדעות מרובות ומשונות בעניין. אז בואו נרד לעומק הדברים ונבין מה הקטע עם שן בינה ומה אנחנו צריכים לעשות איתה!

ראשית, שן בינה מהי?

שן בינה היא הטוחנת השלישית שצומחת אחרונה בפה שלנו, סביב גיל 18. 
איתה תהליך צמיחת השיניים והחלפת המשנן הקבוע מסתיימת.
מיום זה, כל שן שתאבדו לא תצמח בחזרה לעולם- זוהי הזדמנות אחת ויחידה בחיים.

 

שנית, למה קוראים לה שן בינה?

בגלל הבקיעה המאוחרת שלה בשיא ההתפתחות הגופנית והשכלית שלנו. יחד עם זאת שיני הבינה לא קשורות בכלל לבינה (חוכמה) ובטח עקירתן לא תוביל לפגיעה ביכולות השכליות שלנו.

יש לנו כבר 2 טוחנות אז למה צריך גם שן בינה?

כנראה שזה קשור לאבולוציה של גוף האדם על פני הארץ. פעם היינו ציידים ואכלנו אוכל קשה שמצריך הרבה לעיסה, מכאן היה הצורך בהרבה טוחנות בכדי לעבד את המזון. הזמנים השתנו וכיום האוכל שלנו רך מאוד. זאת אומרת שאין צורך בלעיסה חזקה.

לכן שיני הבינה הפכו "למיותרות" ולא רק, הלסתות של האדם כיום פחות מפותחות מהלסתות של האדם הקדמון, הן קטנות יותר. כתוצאה מכך שיני הבינה עלולות להיכלא בתוך הלסת או לצאת בצורה עקומה, לדחוף את שאר השיניים ואף לגרום לסטייה של הלסת- כל זה נגרם עקב חוסר מקום.

אז הבעיה היא הלסת, הבעיה לא בשן בינה?

יש גם מורכבות מסוימת בשן בינה עצמה. המורפולוגיה של שן בינה פחות מצייתת לחוקים של הטוחנות. יכול להיות שנמצא שן בינה עם שורש אחד, 2 שורשים, שלושה ארבעה או אפילו יותר! כנ״ל תעלות השורש של השן. שן בינה יכולה להגיע בגדלים שונים ובצורות שונות. קשה מאוד לנחש מראש את המורפולוגיה של השן, תמיד יש הפתעות וזה יכול לפגוע באיכות הטיפול והצלחתו.

אז לעקור וזהו?

אני תמיד אומר: ״אין כמו שיניים טבעיות, עבודה של אלוהים״.
כל שינוי שאנחנו רואים בשן בינה, אם זה ברמת הצבע (כתם למשל) או ברמת המרקם (חור), חייבת התייחסות מידית! אל תדחו ואל תחכו, עזבו את הטענה ששן בינה היא מיותרת. חשבו שהיא כן נחוצה וטפלו בה בזמן. אל תחפשו סיבות להזניח!

יחד עם זאת יש מקרים שבאמת אין הרבה מה לעשות. חיכינו יותר מדי והחור נהיה עמוק וכואב, או מצד שני השן צומחת עקום ומפריעה לסגר או פוגעת בשיניים הסמוכות לה או לשיניים הנגדיות. מצבים כאלה מצריכים עקירה מידית. התייעצו ובדקו ורק אז תחליטו. בדרךכלל אלה מצבים שעקירה היא ההחלטה הנכונה ביותר.


אך מנגד, יש מצבים של חוסר טוחנות באזור עקב עקירות מרובות ואז שן בינה בהחלט עובדת ונחוצה ואף ניתן להשתמש בה לצורך שיקום של אותו אזור בפה. אל תמהרו להיות רדיקלים ולבחור מיד בעקירה, כל מקרה לגופו.

צפו בסרטון:


יש לכם בעיה בשן הבינה?

נשמח לייעץ לכם ולעזור בכל עת.
הגיעו לבדיקה נבדוק, נצלם ונחשוב יחד מהי ההחלטה הנכונה ביותר עבורכם.
המרפאה זמינה 24 שעות ביממה.
טלפון >>> 0772177771
וואטסאפ >>>  לחצו כאן!

http://g.co/kgs/3vSnHL

שן הבינה כואבת? רוצים לדעת מה אפשר לעשות?

הכנסו לקישור הבא >>> שן בינה כואבת. מה עושים?

האם המידע בדף זה עזר לכם? דרגו אותנו כאן למטה

4.9/5 - (52 votes)

שיתוף:

אולי יעניין אותך:

ד"ר גפאלי חאלד

מרפאת שיניים בת ים

טיפים לבחירת מרפאת שיניים מעולה בחירת מרפאת שיניים היא דבר לא קל בכלל, המגוון הרחב של מרפאות השיניים השונות והשירותים השונים מקשים עלינו

קרא עוד »
ד"ר גפאלי חאלד

עצירת דימום בחניכיים

אם מתרחשת מחלת חניכיים, אתם עלולים לחוות חניכיים מדממות, חניכיים כואבות או חניכיים מודלקות. היא מתרחשת כאשר הפלאק והאבנית על השיניים מצטברים. החיידקים

קרא עוד »
דילוג לתוכן