תל אביב - יפו

דאנטה 2, תל אביב

24 שעות ביממה

7 ימים בשבוע

DanteDental

נפיחות בפה, האם מדובר בסכנת חיים?

ד"ר גפאלי חאלד - מנהל מרפאת שיניים DanteDental

ד"ר גפאלי חאלד - מנהל מרפאת שיניים DanteDental

בוגר אוניבירסטת קלוז ברומניה, בעל תואר D.M.D
תת התמחות באוניברסיטת תל-אביב. תואר רופא שיניים מעודכן.

דיברנו כבר בפוסט קודם שלי על מהלך התפתחות הנגעים בשיניים, מעששת קטנה עד למצב של נפיחות בפה.

אמרנו, הכל מתחיל בעששת קטנה, בקושי מרגישים אותה, היא אפילו לא כואבת אולי קצת מפריעה אבל אפשר לחיות איתה בלי בעיה. ומשם, אם לא מטפלים, אותה עששת ממשיכה להתפתח ולגדול עד שהיא פוגעת בשורש ואז עוברת את השורש ומתפתחת דלקת והדלקת גודלת, מתחילה נפיחות בפה ומוגלה, וזה כבר סימן שחיכינו יותר מדי והשן חייבת עקירה וחבל כי כל התערבות בשלב מוקדם יותר הייתה יכולה להציל את השן שלנו.

זקוקים לעזרה?
התקשרו עכשיו 0772-177771

היום אני רוצה ללכת אתכם רחוק יותר, יש אנשים שגם במצבים כאלה כשיש נפיחות בפה גדולה, מוגלה ושן הרוסה שגורמת לכל התופעות הללו, הם עדיין מסרבים להגיע לרופא שיניים ומנסים לפתור את הבעיה בעצמם בכל מיני דרכים רפואיות (תרופות) או פחות רפואיות (כל מיני תרופות סבתא). ובמבחן התוצאה יכול להיות שהדרכים שלהם יובילו לשיפור בתופעות  או במצבים אחרים להפך יגרמו להחמרת המצב.

למה הדגשתי את המילה ״תופעות״?

כי גם אם יש שיפור בתופעות (נפיחות בפה יורדת) וזה נראה טוב לעין, זה לא אומר שהבעיה נפתרה!

זה טוב לטפל בתופעות אבל הדבר החשוב ביותר זה לטפל בגורם כי אם לא, התופעות יכולות לתקוף אותנו שוב. זה שהנפיחות בפה ירדה בגלל שבלענו עשרות סוגים של כדורים, זה לא אומר שפתרנו את הבעיה! אנחנו רק העברנו את הדלקת ממצב אקוטי (חריף) למצב כרוני. והדלקת ממשיכה להתפתח לאט ובשקט.

התקשרו עכשיו 0772-177771

אגב, אפילו רופאי שיניים נופלים בטעות הזאת!

מגיע מטופל עם דלקת ונפיחות בפה גדולה, ישר רושמים מרשם לאנטיביוטיקה ושולחים אותו הביתה ואומרים לו שיחזור אחרי שהדלקת תרד וכמובן אחרי שהדלקת ירדה והכל נרגע, המטופל לא מרגיש צורך להגיע ובצורה הזאת אנחנו כרופאי שיניים בטווח הרחוק גורמים יותר נזק מתועלת.

זה נכון שבמצבים כאלה אנטיביוטיקה היא הטיפול האולטימטיבי אבל מדובר רק בטיפול חלקי בעיקר בתופעות! יחד עם זאת הסרת הגורם הוא הטיפול העיקרי, בשביל זה צריכים רופא שיניים, כי אנטיביוטיקה אפשר להשיג ולקחת אבל לא פתרנו שום בעיה!

זה גם נכון שבמצבים של דלקות חריפות וגדולות אסור לגעת כי זה יכול להחמיר את המצב אבל הבעיה שאנחנו עוזבים הרבה מדי זמן וסומכים יותר מדי על האנטיביוטיקה!

אז בואו נסכם, איך עושים זאת נכון?

  • במצבים של נפיחות בפה חייבים לגשת לרופא, לא רק בשביל מרשם אלא גם בשביל בדיקה ואולי טיפול. לשלוח את האישה שתביא מרשם מהרופא או לגשת לרוקח שאתם מכירים שיתן לכם אנטיביוטיקה זה לא נכון ובטח לא יעיל!
  • יש מצבים שהוצאת הכתר או הסתימה מהשן שגורמת לנפיחות יכול לגרום להקלה מידית ואז אנטיביוטיקה ואז עקירה.
  • במצבים שאי אפשר לגעת, נותנים אנטיביוטיקה, מחכים יומיים או שלושה ימים בשביל לקבל כיסוי אנטיביוטי (לא חייבים לחכות עד שכל הדלקת תרד!) ואז מסירים את הגורם וממשיכים עם האנטיביוטיקה עד גמר המינון. לחכות עם זה יותר זה רק יגרום יותר נזק וגם האנטיביוטיקה הופכת לפחות יעילה!
  • אם הדלקת גדולה או ממוקמת באזור מסוכן אז חייבים ניקוז מיידי, אחרת זה יכול להפוך לסכנת חיים. דלקת שמתפתחת באזור טוחנות תחתונות למשל, יכולה להתקדם לכיוון דרכי הנשימה ולחסום אותם ולגרום לחנק ומוות מיידי!!

איך תדעו מה הם האזורים המסוכנים? תיגשו לרופא השיניים הוא צריך לדעת לא אתם.

התקשרו עכשיו: 0772-177771

ובכל זאת אתן לכם כמה טיפים, כמה סימנים שצריכים להדליק מנורה אדומה ולשקול אשפוז מידי.

הסימנים הם:

  •  דיספניה (קושי בנשימה)
  •  דיספאגיה (קושי בבליעה)
  • טריסמוס ( נעילת לסתות, אי אפשר לפתוח את הפה יותר מ10 ממ)
  •  חום (38.3 ומעלה)
  •  מראה טוקסי

אלה סימנים שמחייבים אשפוז מידי אחרת אתם עלולים להיות בסכנת חיים.

אנא מכם אל תחכו עד שתגיעו למצבים כאלה. יש בעיה תטפלו בהקדם, הבעיות בשיניים לא נפתרות מעצמן. נשמח לעשות לכם בדיקה בכל זמן שנוח לכם. המרפאה פעילה 24 שעות ביממה למענכם.

אנחנו כאן בשבילכם בכיף ובאהבה

מרפאת שיניים גפאלי תל אביב SmilePlaceTLV

dentist yafo

יש לכם שאלות? דברו איתנו נשמח לעזור
טלפון המרפאה: 0772177771
וואטסאפ >>> 0772177771

האם המידע בדף זה עזר לכם? דרגו אותנו כאן למטה 
4.9/5 - (328 votes)

שיתוף:

אולי יעניין אותך:

ד"ר גפאלי חאלד

מפרק הלסת טיפול ממוקד

מפרק הלסת טיפול לפני שניגש לדרכי טיפול בבעיות מפרק הלסת, חשוב להבין איך הבעיה מתחילה ומהן התסמינים של הפרעה טימפורו-מנדיבולרית. תסמונת מפרק הלסת,

קרא עוד »
ד"ר גפאלי חאלד

אבסס דנטלי / מורסה

רוב החולים הפונים לרופא השיניים עקב כאבי שיניים ומסה נפוחה מאובחנים עם אבסס דנטלי. מהוא אבסס דנטלי? המורסה היא זיהום הגורם לכאב מתמשך

קרא עוד »
דילוג לתוכן